viernes, 4 de julio de 2014

VOX SE ESTRENA EN ONDA VALENCIA ( ANTES ONDA FALLERA )


VOX Valencia acude por primera vez al medio por excelencia de la defensa de las señas identitarias y culturales valenciana "ONDA VALENCIA", para realizar, una vez más y como no podía ser de otra manera una férrea defensa de la lengua y cultura valenciana, las cuales llevan una década siendo sometidas al yugo del pancatalanismo separatista desde los inicios de los pactos con Jordi Pujol y el Partido Popular en 1995 y anteriormente por el PSPV de la mano de Ciscar.

Nuestra coordinadora exige el cese de la millonaria financiación de la Generalitat Valenciana a la AVL de Jordi Pujol pactada por el PP en el año 95 y que al contribuyente valenciana le cuesta 11.000€ al día ( 4 millones de € al año . VOX Valencia considera la permanencia de esta asociación como algo insostenible y es consciente de que en la actualidad los valencianos financiamos el avance pancatalanista en detrimento de nuestra propia lengua y cultura.

Se trata de un problema ético, moral y económico, es por ello que VOX Valencia solicita lo siguiente en lengua valenciana al Partido Popular:

  1. Dotació presupostària 0 a l´AVL en els presuposts de la Generalitat Valenciana de 2015, aixina com la devolució del remanent de caixa de l´institució (al voltant de 10 millons d´euros) al Consell.

  1. Equiparar en oficialitat i validea administrativa els títuls de Llengua Valenciana de Lo Rat Penat als de català normatiu de l´AVL expedits per la JQCV.

  1. Promulgació per part del Consell d´una Llei de Defensa de les Senyes d´Identitat Valencianes, que contemple l´existència d´un règim sancionador per a totes les entitats, sindicats, partits polítics o administracions públiques que la contravinguen, aplicable per un Observatori o Comissariat de l´Identitat Valenciana, capaç de prendre decissions vinculants que garantisen el compliment de la Llei.

  1. Reclamació de la part valenciana de l´Archiu de la Corona d´Aragó, i la seua incorporació a l´Archiu del Regne de Valéncia, el qual haura de ser totalment digitalisat, millor dotat presupuestàriament, i fomentada econòmicament la llavor investigadora, especialment per a les entitats culturals, institucions i investigadors particulars que abanderen la defensa i el conreu de l´història i l´identitat valencianes.

  1. Trencament de tot acort de colaboració municipal firmat per alcaldes del Partit Popular en l´AVL (Gandia, Castelló…).

  1. Substitució inmediata dels carrers, avingudes, plaçes del “país valencià” en els 62 municipis governats pel PPCV, del total de 102 poblacions que encara mantenen carrers en eixa denominació.

  1. Foment de l´educació trilingüe, en igualtat per a tots els escolars, en detriment progressiu de l´inmersió llingüística proposta per entitats radicals i subvencionades pel govern català, com Escola Valenciana.

  1. Suspensió inmediata de tota interlocució, subvenció pública (be a través d´ents locals, be a través de l´AVL) i acollida de les trobades (com enguany, que de 18 trobades, el 50% han segut acollides en ajuntaments governats pel PPCV) en Escola Valenciana i Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

  1. Creació d´una comissió d´elaboració dels continguts de l´assignatura de “Cultura del Poble Valencià”, formada per erudits i delegats de les principals entitats culturals valencianes, en la finalitat d´evitar l´infiltració de consignes i doctrina de tall alienant en la matèria.

  1. La LOE promulgada pel PSOE eliminà l´homologació institucional dels llibres de text, i la recent LOMCE del PP no ha subsanat este, en la nostra opinió, gran despropòsit. Instem al Consell, per tant, a la creació d´un orgue administratiu o comissió dependent de la Conselleria de Cultura, Educació i Deport, que s´encarregue de la revisió i aprovació o reprovació dels continguts dels llibres de text, especialment en l´assignatura de “valencià”. Els components de dita comissió seran dessignats pel mateix sistema que la comissió plantejada en la petició nº9.

  1. Estudiar jurídicament en serietat la reforma – supressió - derogació de l´AVL, en tant en quant contravé l´Estatut d´Autonomia, la seua pròpia Llei de Creació, i dos dictàmens del Consell Jurídic Consultiu (CJC), i fon producte d´un nefast pacte polític [vore document adjunt].

  1. L´adhesió del Consell al Manifest d´Insumissió a l´AVL [vore document adjunt] elaborat i firmat en el mes de giner per 12 entitats culturals valencianes, i una declaració institucional de les Corts Valencianes rebujant el pancatalanisme i manifestant la seua intenció de recuperar i posar en valor l´autèntica llengua, cultura i identitat valencianes, tot això vertebrat en l´anunci públic de posar en funcionament les mides que hem expost.

  1. Exigir a la RAE la modificació de la definició de “valenciano” del seu diccionari normatiu, recuperant l´anterior a la “extranya” modificació produïda en 1969, o una definició similar, que reconega la singularitat i independència del valencià. Tenim constància de que la consellera Català no actuà diligentment en este tema i va ometre la presentaciço a la RAE de la correspondent petició de canvi de definició en el mes de giner d´enguany.

  1. Solicitut institucional del còdic ISO per a la Llengua Valenciana. Mos consta que, recentment concedit a petició de numeroses entitats i particulars valencians, l´AVL s´ha encarregat de rebujar-lo baix el pretext de que “és incongruent que una mateixa llengua, el català, tinga dos còdics ISO”.

  1. Solicitar institucionalment un còdic ISBN per als llibres escits en valencià, i exigir a l´Institut Cervantes la separació efectiva i real dels llibres catalans i valencians.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

¡Gracias por participar en nuestro blog! ¡Gràcies per participar en el nostre blog!